RU
UK
Меню

Ефективність розмелювання проміжних продуктів. Сучасні методи підвищення ефективності сортових помелів пшениці

Інноваційні технології, що дозволяють підвищити ефективність помелу пшениці. Способи та обладнання

Борошномельне виробництво активно розвивається в Україні. При цьому експерти зазначають, що пріоритети змінюються. Колись в країні не вистачало будь-якого борошна, попит на другий сорт був дуже високим. Сьогодні ситуація змінилася кардинально. Основою продажів є борошно вищого ґатунку, а на другий попит знижується прискореними темпами. Підприємства, збудовані понад 30 років тому, на яких не проводилася модернізація обладнання, не в змозі на всі 100% задовольнити запити сучасного споживача. Такі заводи були створені під інші умови господарювання. Вихід з ситуації простий – потрібна реконструкція виробничої бази. Раціональна побудова та інтенсифікація процесу помелу зерна – найважливіші завдання, які стоять сьогодні перед наукою та практикою. Адже головна мета заводу – випуск високоякісного борошна за мінімальних витрат.

Актуальні способи підготовки зернового матеріалу до подрібнення

Перш ніж заглибитися в тему, необхідно уточнити, що сортові млини пшениці поділяються на два типи:
  • з розвиненою структурою. Вони характерні для млинзаводів, що відрізняються великими виробничими потужностями. Технологія помелу пшениці передбачає застосування широкого асортименту технічних засобів. Обладнання старого зразка, яке зараз використовується на більшості млинзаводів України, витрачає велику кількість ресурсів. У період недорогої електроенергії та тотального дефіциту їхня робота була цілком виправданою. Сьогодні реалії змінилися, і пріоритетом для сучасних підприємців є виробництво якісного продукту при раціональному залученні ресурсів. При цьому слід зазначити, що ця технологія дозволяє отримувати найбільший відсоток виходу борошна вищого сорту. Але зараз будувати нові заводи, які працюють за такою технологією, вже не завжди раціонально. Потрібно шукати нових рішень;
  • зі скороченими структурами. Вони характерні для заводів, що відрізняються невеликими виробничими базами. Дана технологія забезпечує невеликий вихід та якість борошна. У цьому організація виробництва вимагає великих інвестицій.
Істотні відмінності між технологіями є лише на стадії розмелювання зерна. На попередньому етапі відмінності мінімальні. Зміни торкнулися і цієї галузі. Сьогодні підприємства змушені відмовитися від використання у своїй практиці низки застарілих та неефективних методів підготовки матеріалу до помелу. Не застосовується спосіб очистки сировини від домішок, що передбачає миття і мокру обробку зерен. По-перше, підприємства відмовилися від цього рішення через наявність результативніших «сухих» технологій. По-друге, на центральне місце виходять екологічні проблеми, пов’язані з перевитратою водних ресурсів. Не користується вже популярністю і гаряче кондиціювання зернової маси. Ціна на енергоресурси підвищується щорічно, відповідно, підприємствам невигідно застосовувати такий метод для підготовки сировини до помелу. Навіть метод відбору дрібної фракції зерна не приносить бажаних результатів (у ході операції втрачається більшість цінної сировини). Тому така технологія втратила свою популярність. Дрібна фракція зерна відрізняється найбільшим відсотком вмісту оболонок. Крім того, у ній, як правило, багато домішок. На сьогодні актуальними методами, що використовуються для підготовки зернового матеріалу до помелу навіть у розвинених країнах, є «сухе» очищення, яке передбачає застосування зерноочисного обладнання (аеродинамічні віялки) та обойкових установок, та обробка потоками холодного повітря (кондиціювання), що проводиться у кілька етапів.

Суть технології

Метод помелу в розвинених структурах передбачає подрібнення зерна. Ціль операції – формування проміжних продуктів. Вони характеризуються трохи більшими розмірами крупинок, ніж борошно. На другому етапі здійснюється їх розподіл на фракції. Розрізняють збагачені та збіднені проміжні продукти. Особливість перших – високий вміст ендосперму. Розмел проміжних продуктів з такою характеристикою дозволяє отримати борошно найвищої якості. Як свідчить практика, максимальний вихід – близько 32%. Особливість збіднених частинок – підвищений вміст оболонок. Розмелювання таких продуктів дозволяє отримати борошно низької якості. І тут постає проблема, як задовольнити попит. Адже борошна найвищого ґатунку не вистачає. 32% – це дуже мало. Саме тому в борошно вищого ґатунку додають ще 20–30% (а іноді й більше) борошна, виготовленого зі збіднених частинок, які характеризуються високим вмістом оболонок. В результаті погіршуються товарні характеристики кінцевого продукту (підвищується зольність тощо). Західні компанії так діяти не звикли. Навіщо спочатку штучно покращувати, а потім штучно погіршувати якість продукту, що випускається? Логіка у такому рішенні відсутня.

Як підвищити ефективність подрібнення

Традиційні методи передбачають подрібнення зерен разом з оболонками. Але ця технологія має низку недоліків. Головний з них: щоб подрібнити зернівки, потрібно докласти великих зусиль, тобто витратити багато енергоресурсів. Справа в тому, що ендосперм (зародок) надійно захищений оболонкою, яка перетворюється на монолітну конструкцію при організації правильного сушіння. Другий мінус технології – зниження якісних показників борошна. Адже завжди існує ризик, що залишки кукіль потраплять у кінцевий продукт. Провідні світові фахівці запропонували нові методи підвищення ефективності сортових помелів пшениці. Інноваційна технологія передбачає спочатку звільнити збіжжя від оболонок, а вже після цього виконувати помел ендосперму. Останній характеризується низьким опором до руйнування. Тому розмелювання ендосперму супроводжується мінімальними енерговитратами. Згідно з результатами досліджень, така технологія дозволяє отримати найкращі результати. Підготовка зерна до помелу із застосуванням методу лущення включає кілька технологічних операцій, що передбачають:
  • попереднє очищення вороху від великих домішок. Плоскорешітні скальператори дозволяють ефективно звільнити зернову масу від мінеральних (грудочки землі, каміння) та органічних (уламки гілок дерев, необмолочені колоски) включень за один прохід. При цьому машина здатна очищати матеріал з високим ступенем вологості та засміченості, переробляє сировину різних культур. Сучасний плоскорешітний скальператор виконує функції двох установок – ситового сепаратора та каменевідбірника. Придбання техніки нового покоління дозволяє з мінімальними витратами провадити перероблення вороху;
  • первинне очищення матеріалу. У ході операції сировина звільняється від більшості видів домішок: бур’яни (насіння дикорослих трав, у т. ч. карантинних), зернові (до цієї категорії входять пророслі, пошкоджені, щуплі зерна). В результаті перероблення сировини фермер отримує очищену та фуражну продукцію, а також великі та дрібні відходи. Для первинного очищення використовуються повітряні сепаратори. На перероблення приймається матеріал, вологість якого не вища за 18%;
  • первинне лущення. У спеціальній установці здійснюється обробка поверхонь насіння. У ході проведення операції вдається додатково звільнити матеріал від різних включень, у тому числі і від важковіддільних;
  • відділення легких домішок (аспіраційний пил тощо). На цьому етапі застосовується аеродинамічна віялка;
  • підготовку до вторинного лущення. На даній стадії проводять підігрів, зволоження та відволоження матеріалу в бункері. При цьому в зимовий сезон експерти рекомендують прогрівати зерно до +15 градусів за Цельсієм;
  • вторинне лущення матеріалу. На цьому етапі здійснюється максимально якісне визволення зерна з оболонок;
  • повторне відокремлення легких домішок. Сучасні виробники пропонують найкращі технологічні рішення для забезпечення максимального результату. Аеродинамічний сепаратор додатково оснащується уловлювачем легких домішок, який ефективно прибирає дрібне сміття з повітряного потоку на виході з машини.
Попередня підготовка зернового матеріалу до помелу із застосуванням технології лущення дає змогу помітно скоротити структуру його перероблення. Метод характеризується кількома перевагами. По-перше, забезпечується економія енергоресурсів за рахунок зведення до мінімуму кількості технологічних операцій. По-друге, при подрібненні зернівок, оброблених із застосуванням технології лущення, покращується якість проміжних продуктів. Крім того, забезпечується підвищення виходу крупо-дунстової продукції.

На що звернути увагу при покупці зерноочисної машини

При виборі обладнання важливі такі його основні характеристики:
  • пропускна здатність;
  • енергоспоживання;
  • тип та вага конструкції.
Обладнання, оснащене сучасним економічним двигуном, забезпечує високу продуктивність за мінімальних витрат енергоресурсів. Вибір на користь багатофункціональних установок дозволяє ефективно вирішувати ряд завдань, переробляти зерно різних культур (злакові, зернобобові, трав’яні, олійні), незалежно від рівня вологості і ступеня засміченості. Сучасне обладнання не травмує насіння у процесі очищення, точно калібрує матеріал на фракції. При цьому чим менша вага машини, тим простіше її транспортувати та встановити. Саме тому компанія «Агросепмаш» відмовилася від застосування товстого металу та зварного методу при виробництві зерноочисного обладнання. В основі машин – щитові розбірні конструкції, що відрізняються невеликою вагою. Компанія «Агросепмаш» забезпечує гарантійне обслуговування техніки, що випускається.

Ознайомитися детальніше з нашою зерноочисною продукцією

Плоско-решітні скальператори
Барабанний сепаратор для зерна
Віялки для зерна
Аеродинамічний сепаратор
Плоскорішетний скальператор ОСК-15 Зерноочисна машина РБС-150 Аеродинамічний сепаратор ІСМ-15 Профі Аеродинамічний сепаратор ІСМ-60 Профі
Плоскорешетный скальператор ОСК-30 Зерноочисна машина РБС-200 Аеродинамічний сепаратор ІСМ-3 Стандарт Аеродинамічний сепаратор ІСМ-5 Профі + ОСК
Плоскорешетный скальператор ОСК-40 Зерноочисна машина РБС-230 Аеродинамічний сепаратор ІСМ-30 Профі
Плоскорішетний скальператор ОСК-70 Зерноочисна машина РБС-40 Аеродинамічний сепаратор ІСМ-40 Профі
©2020–2022, компанія «Агросепмаш». Усі права захищені